Lataa nyt: Sii­ka­jo­ki­laak­so-so­vel­lus pitää sinut kiinni pai­kal­lis­uu­ti­sis­sa

Mainos: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Arina kas­vat­ti myyn­tiään al­ku­vuo­den aikana – työ­voi­ma­pu­la vaivaa osuus­kaup­paa suu­res­ta työn­te­ki­jä­mää­räs­tä huo­li­mat­ta

Osuuskauppa Arinan vähittäismyynti kasvoi alkuvuoden 2022 aikana 581,5 miljoonaan euroon. Arina kertoo tiedotteessaan, että sen palveluja käyttää päivittäin keskimäärin yli 100 000 asiakasta.

– Myynnin kasvu kaikilla toimialoilla kertoo, että asiakkaat arvostavat osuuskaupan palveluja ja niiden käytöstä kertyviä hyötyjä. Kasvamme kannattavasti, jolloin investoinnit voidaan toteuttaa suunnitellusti. Valitettavasti palvelujen sulkemisilta ei olla vältytty. Töitä on tarjolla aiempaa enemmän, mutta työvoimasta on jo pula, toimitusjohtaja Reima Loukkola kommentoi tiedotteessa.

Arina teki alkuvuoden aikana investointeja 9,2 miljoonalla eurolla muun muassa Oulun keskustaan ja Ritaharjuun, Rovaniemelle, Kemiin, Keminmaahan, Tornioon sekä Vihantiin. Osuuskauppa joutui sulkemaan Sale-myymälän Siikajoella keväällä terveysturvallisuussyistä.

Arinan työntekijämäärä palautui alkuvuoden aikana koronaa edeltäneelle tasolle, kun sillä oli työntekijöitä kesäkuun lopussa 3 049. Alkuvuonna työntekijä määrä oli keskimäärin 2 966, kokoaikaisiksi muutettuna 2 027.

Suuresta työntekijämäärästä huolimatta avoimia työpaikkoja on runsaasti ja työvoiman saatavuus on haaste.