Tunnustusta aktiivisille kyläläisille: Re­von­lah­ti on maa­kun­nan vuoden kylä

Mainos: Syksyn supertarjouksena Siikajokilaakso Digi 6 kk vain 29 €, tilaa tästä!

Tilaajille

Han­ke­toi­mi­jat yl­lät­tyi­vät, kuinka vähän tur­ve­tuot­ta­jien aut­ta­mi­sek­si on teh­tä­vis­sä – tu­ki­lu­pauk­set ovat jääneet sa­na­he­li­näk­si

Haapaveden–Siikalatvan seutukunnan alueella turvetuotannosta elantonsa saavien auttamiseksi alkuvuodesta aloitettu Suo as service -hanke on päättynyt ennakoitua vaatimattomammin tuloksin.

Pyhäntä ja Siikalatva

Reilun puolen vuoden ajan turvetuotantoalan yrittäjien parissa hanketyötä tehneet asiantuntijat eivät salailleet Suo as service -hankkeen päättyessä pettymystään. Koko yhteistyöverkoston yllätti, kuinka vähän turvetuottajien eteen on pikaisella aikataululla mahdollista tehdä.

– Projektin alussa ollut toiveikkuus yhteiskunnan läsnäolosta ja tuesta on karissut riittämättömyyteen. Ei ole työvälineitä eikä keinoja auttaa yrittäjiä, kiteyttää projektityöntekijänä hankkeessa toiminut Sirpa Lunki.

Turveyrittäjien kohdalla muutosvauhti on ollut niin raju, että yhteiskunnan toimet eivät ole riittäneet tarttumaan siihen, mitä on jo tapahtunut.

– Haaste on, että kaikki kehittämisinstrumentit ja rahoitusväylät yleiselle- ja yrityskehittämiselle on suljettu, kun ollaan siirtymässä ohjelmakaudesta toiseen. Odotetaan, että seuraavan ohjelmakauden väylät avautuvat. Tässä on ollut monta tosi epäonnista sattumaa yhtä aikaa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.