Tunnustusta aktiivisille kyläläisille: Re­von­lah­ti on maa­kun­nan vuoden kylä

Mainos: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Juk­ka­ta­lon kon­kurs­si ai­heut­taa Py­hän­nän kun­nal­le ison loven ve­ro­tu­loi­hin – ­ta­voit­tee­na päästä äkil­li­sen ra­ken­ne­muu­tok­sen toi­min­ta­mal­lin piiriin

Pyhännällä neuvotellaan jo maanantaina toimista äkillisen rakennemuutoksen toimintamallin piiriin pääsemisestä.

Pyhäntä

Suomen suurimpiin pientalovalmistajiin kuuluvan Jukkatalon kotipaikka on ollut aina Pyhännällä. PRT Forest -konserniin kuuluvan yrityksen konkurssiuutinen pistää laskelmia uusiksi muun muassa Pyhännän kunnantalolla.
– Kyllä tämä rakentamisen hiipuminen on näkynyt pidemmän aikaa. On ollut selvää, että yritykset, joilla on kiinteitä ja muuttuvia kuluja, joutuvat tiukoille, vaikka tase olisi kunnossa eikä olisi velkaa. Tässä ajassa hyviäkin yrityksiä saattaa kaatua kassakriisiin, toteaa Pyhännän kunnanjohtaja Ismo Mäkeläinen.

Mäkeläinen toteaa, että Pyhännän kunnan strategiaan on kuulunut huolenpito yrityksistä.
– On oltu edistämässä yritysten osaavan työvoiman saamista muun muassa rakentamalla uusia asuntoja. Ja luotu hyvää pohjaa yrityksille mennä eteen päin, kun vahvat yrityspalvelut ovat olleet saatavilla. Tänä päivänä yritysten suora tukeminen ei ole mahdollista.

Jukkatalon konkurssi tekee satojen tuhansien eurojen loven Pyhännän kunnan verotuloihin, mutta ei ole vienyt kunnanjohtaja Ismo Mäkeläisen tulevaisuuden uskoa. Hän on luottavainen, että talotehtaan brändiä tullaan vielä hyödyntämään.
Jukkatalon konkurssi tekee satojen tuhansien eurojen loven Pyhännän kunnan verotuloihin, mutta ei ole vienyt kunnanjohtaja Ismo Mäkeläisen tulevaisuuden uskoa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.