Mainos: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Kes­ti­län his­to­riaa talteen leh­ti­leik­keis­tä ja kir­kon­kir­jois­ta  – ­Junk­ka­rin kirjan kautta tu­tus­tu­maan edes­men­nei­siin

Rakkaus lapsuuden ja nuoruuden kotikuntaan on innoittanut helsinkiläisen Tuomo Junkkarin kirjoittamaan vanhoista Kestilään liittyvistä asioista.

Siikalatva/Kestilä

Pihkalanrannalta Mäntymäen talosta syntyisin oleva Tuomo Junkkari ei ole menettänyt sidettään kotiseutuunsa, vaikka lähti paikkakunnalta jo reilut 50 vuotta sitten.

– Olen kirjoittanut Kestilä ennen meitä -kirjan rakkaudesta lapsuuteni ja nuoruuteni kotikuntaan ja kiinnostuksesta historiaan. Olen ollut tosi onnekas, ainakin minä olen löytänyt tosi paljon Kestilään liittyvää asiaa, joka näyttää kiinnostavan muitakin.

Kestilästä on kirjoitettu kirjoja ennenkin, mutta kirjat ovat niin sanottua yleishistoriaa, eivätkä niinkään paneudu yksityisen ihmisen ja toimintaympäristön näkökulmasta asioihin kuten Junkkari syyskuussa julkaistussa kirjassaan tekee.

– Kirjaan aineiston löytämisessä on auttanut, että Kestilässä on ollut 1800-luvun puolella kirjoitustaitoisia, jotka kirjoittivat lehtiin tapahtumista.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.