Mainos: Talvitarjouksena Siikajokilaakso Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Tilaajille

Kes­ti­län ja Pulk­ki­lan kou­lu­työ­mail­la on jo lämmöt päällä – ­ra­ken­ta­mi­nen on ta­pah­tu­nut pit­käl­ti säältä suo­jas­sa

Kestilään saadaan pitäjän ensimmäinen päiväkodiksi rakennettu kiinteistö varhaiskasvatuksen käyttöön, kun tilat rakennetaan uuden alakoulun yhteyteen. Pulkkilaan nousee uusi alakoulu.

Siikalatva/ Kestilä ja Pulkkila

Siikalatvalla starttasi lähes samanaikaisesti kesä–heinäkuun vaihteessa Kestilän alakoulun ja päiväkodin sekä Pulkkilan alakoulun rakennustyömaat.

Ennakkoon tarkoitus oli, että kumpikin kiinteistö saadaan käyttöön syyslukukauden 2022 alkaessa. Maailmanlaajuisesti rakentajia koetelleen rakennusmateriaalipulan ja rakennusbuumin vuoksi aikatauluja jouduttiin viime syksynä tarkastelemaan uusiksi, kun kumpaakin työmaata kohtasi sama ongelma: kattotuolitoimitukset tulisivat viivästymään. Pulkkilan alakoulun osalta asia ratkaistiin yhteistyössä rakennuttajan ja kohdetta rakentavan Rakennusliike Sorvoja Oy:n välisissä neuvotteluissa niin, että rakennuksen paloluokitusta muutettiin siten, että saatavilla olleita kattotuoleja voitiin käyttää. Tämä muutos johti rakennuksen sisällä osassa tiloista suunniteltua järeämpien seinärakenteiden toteutukseen. Lisäkustannuksia ei syntynyt.

Siikalatvan kunnan tekninen johtaja Hannu Komu kertoo, että Kestilän rakennustyömaan osalta päätettiin hyväksyä tilanne, että paloluokituksen vaatimat kattotuolit saadaan kaksi kuukautta suunniteltua myöhemmin.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin ja arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin