Lataa nyt: Sii­ka­jo­ki­laak­so-so­vel­lus pitää sinut kiinni pai­kal­lis­uu­ti­sis­sa

Mainos: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Kevään kurssit tulevat tar­jol­le ensi vii­kol­la Jo­ki­hel­men opis­tos­sa – "Saamme olla iloisia ja kii­tol­li­sia al­ku­syk­syn lä­hio­pe­tus­mah­dol­li­suu­des­ta"

Siikalatva/Pyhäntä
Rehtori Anu Hultqvistin mukaan opetushallitus on huolissaan pandemian aiheuttamista oppimisvajeista, yksilöiden hyvinvoinnin kuormitustekijöistä ja eristäytymisen aiheuttamasta yksinäisyydestä ja syrjäytymisestä.
Rehtori Anu Hultqvistin mukaan opetushallitus on huolissaan pandemian aiheuttamista oppimisvajeista, yksilöiden hyvinvoinnin kuormitustekijöistä ja eristäytymisen aiheuttamasta yksinäisyydestä ja syrjäytymisestä.
Kuva: Sirpa Kortet/Arkisto

Jokihelmen opiston ensi kevään kurssit tulevat ihmisten ulottuville ensi viikolla. Kevättä koskeva opinto-ohjelma julkaistaan kansalaisopiston nettisivuilla maanantaiaamuna kello 9. Samalla alkaa ilmoittautuminen kevään kursseille. Netti-ilmoittautuminen käynnistyy heti aamuyhdeksältä, ja puhelimitse ilmoittautumisia otetaan vastaan kansalaisopistolla aamukymmenestä eteenpäin. Paperisena opinto-ohjelma tulee alueen kirjastoihin, ja halutessaan sitä voi kysyä itselleen kansalaisopiston toimistolta.

Kurssitarjonta on uudistunut etä-, hybridi- ja verkko-opetuksella, mutta lähiopetuksena tarjottavat kurssit ovat edelleen suosituimpia. Kursseilla voi käydä yli kuntarajojen. Jokihelmen opisto toimii Siikalatvalla, Pyhännällä, Haapavedellä, Oulaisissa, Kärsämäellä ja Merijärvellä.

Rehtori Anu Hultqvistin mukaan opetushallitus on huolissaan koronapandemian aiheuttamista oppimisvajeista, yksilöiden hyvinvoinnin kuormitustekijöistä ja eristäytymisen aiheuttamasta yksinäisyydestä ja syrjäytymisestä. Kansalaisopistoilla on merkittävä rooli pandemiasta palautumisessa ja uuden normaalin arjen opettelussa.

– Kursseilla ihmiset oppivat uutta jatkuvan ja elinikäisen oppimisen periaatteella, tapaavat toisiaan, vaihtavat kuulumisiaan ja ajatuksiaan, voivat pohtia syvällisiäkin asioita ja saavat tukea opettajilta ja muilta kurssilaisilta. Kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ja terveyden edistämistä tapahtuu jokaisella kurssilla, kun kurssilaiset tekevät itselleen merkityksellisiä ja iloa tuottavia asioita, Hultqvist toteaa.

Syyslukukausi on alkanut kurssirintamalla vilkkaasti kaikilla paikkakunnilla. Kurssien järjestämisessä on huomioitu terveysturvallisuus pitämällä osallistujamäärät edelleen pieninä tai suhteutettuna kokoontumistilaan.

– Saamme olla iloisia ja kiitollisia alkusyksyn lähiopetusmahdollisuudesta. Koronapandemia ei ole vielä kokonaan voitettu, vaan nyt elämme sen viidettä aaltoa, ja edelleen ilmaantuvuusluvut vaihtelevat huolestuttavasti. Tämän hetken koronatilanne Jokihelmen opiston kunnissa on vakaa, ja olemme Pohjois-Pohjanmaalla perustasolla, Hultqvist sanoo.

Jokihelmen opisto suosittelee, että töihin ja kursseille tullaan vain terveinä, ylläpidetään mahdollisuuksien mukaan turvavälejä, noudatetaan hyvää käsihygieniaa, pestään käsiä ja käytetään käsidesiä, puhdistetaan välineitä ja pintoja säännöllisesti, yskitään omaan hihaan tai nenäliinaan ja puhdistetaan kädet sen jälkeen hyvin. Maskia saa käyttää, ja se on suositeltavaa ruuhkaisissa sisätiloissa. Riskiryhmien suojaaminen tartunnoilta jatkuu.

Opisto tekee tiivistä yhteistyötä kuntien johdon ja terveysviranomaisten kanssa sekä seuraa THL:n, AVI:n ja kuntien antamia suosituksia ja rajoituksia. Toimintaa pystytään mukauttamaan nopeasti tilanteen mukaan.