Lataa nyt: Sii­ka­jo­ki­laak­so-so­vel­lus pitää sinut kiinni pai­kal­lis­uu­ti­sis­sa

Mainos: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Kun­nan­hal­li­tus päätti JEDUn ostosta en­nak­koon val­mis­te­le­mat­to­ma­na li­sä­asia­na – pää­tök­sen lo­pul­li­sia ta­lou­del­li­sia vai­ku­tuk­sia ei ole voitu laskea

Siikalatvan kunnanhallitus teki ostopäätöksen, jonka tuottamasta oikeudellisesta vastuusta kunnanjohtaja irtisanoutui.

Siikalatva

Kunnanjohtaja Pirre Seppänen jätti maanantaina eriävän mielipiteen päätöksestä, jonka kunnanhallitus teki JEDUn kiinteistön ostosta. Eriävän mielipiteen jättäminen on viranhaltijalle ainoa tapa vapautua päätöksen tuottamasta oikeellisesta vastuusta.

– Eriävän mielipiteeni perusteluna on se, että asia otettiin lisäasiana listalle ilman valmistelua. Asian laadun huomioiden hallintolain perusteella asia olisi kuulunut valmistella. Kunnallishallinnossa pääsääntö on, että viranhaltijat valmistelevat asiat, kunnanjohtaja tekee esityksen hallitukselle ja toimielin päättää esittelystä.

Seppänen painottaa, että valmistelu korostuu etenkin, kun päätöksillä on laajoja vaikutuksia kunnan talouteen ja kuntalaisiin.

– Päätöksellä on välitön 1 585 000 euron taloudellinen vaikutus ja voi olla jopa 6–7 miljoonan välillinen vaikutus, kun mahdollisesti tiloja on purettava ja rakennettava uutta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.