Lataa nyt: Sii­ka­jo­ki­laak­so-so­vel­lus pitää sinut kiinni pai­kal­lis­uu­ti­sis­sa

Mainos: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Maus­ta­ja Oy:n lu­pa­ha­ke­muk­seen lau­sun­to Py­hän­nän kun­nal­ta: "Haas­ta­vin­ta on rasvan, or­gaa­ni­sen aineen, kiin­to­ai­neen ja fos­fo­rin ai­heut­ta­ma kuor­mi­tus"

Pyhäntä

Pyhännän kunnanhallitus on antanut lausunnon koskien Maustaja Oy:n ympäristölupahakemusta. Kunta ja Siikalatvan Keskuspuhdistamo ovat tekemässä teollisuusjätevesisopimusta yhtiön kanssa. Tarkoituksena on määritellä raja-arvot vastaamaan verkoston ja puhdistamon kapasiteettia.

Jätevesiverkostolle on haasteellisinta rasvan määrä, Siikalatvan keskuspuhdistamolle puolestaan BOD7:n määrä. Se sisältää orgaanista ainetta, kiintoaineetta, rasvaa ja fosforia. Rasvan raja-arvon tulee pudota merkittävästi nykytasosta. Loppujen määrä on tavoitteena minimoida.

Lisäksi viemäriin johdettavan jäteveden pitää olla lämpötilaltaan sellainen, ettei siitä aiheudu saostumia viemärilinjoihin. Vuorokautisista kuormitusta pitää saada tasaisemmaksi. Viemäriin menevän jäteveden laatu, määrä, lämpötila ja kuormituksen epätasaisuus pitää minimoida sekä tehtaan sisällä olevalla teknologialla, maksimituotannolle mitoitetuilla sakan- ja kiintoaineen erotuskaivoilla että maksimituotannolle mitoitetuilla rasvanerotuskaivoilla.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.