Tilaajille

Si­vis­tys­lau­ta­kun­nan esi­tys­lis­tal­la tiis­tai­na Rant­si­lan nuo­ri­so­ti­lo­jen Ga­nan­de­ril­le siirto – nuorten selkeä kanta on, että nuok­ka­ri ha­lu­taan pitää mei­je­ril­lä

Rantsilan nuorisotiloja käyttävien nuorten ja Rantsilan vanhempainyhdistyksen kanta on, että Rantsilan nuokkaritilojen nykyisistä toimitiloista koululle siirtäminen ei välttämättä ole toimiva ratkaisu.

Siikalatva/Rantsila
Miska Kallio ja Senja Karppimaa vastasivat nuorisotiloja koskevaan kyselyyn. He toivovat, että toiminta jatkuisi nykyisessä nuokkaritilassa.
Miska Kallio ja Senja Karppimaa vastasivat nuorisotiloja koskevaan kyselyyn. He toivovat, että toiminta jatkuisi nykyisessä nuokkaritilassa.
Kuva: Sari Kihnula

Rantsilan nuokkarilla keskiviikkona ja torstaina käyneet ovat päässeet vaikuttamaan heitä koskeviin asioihin vastaamalla nuorisotilojen muuttoa koskevaan kyselyyn. Siikalatvan kunnan johtoryhmässä on keskusteltu ja esitetty edelleen sivistyslautakunnassa päätettäväksi, että nuorisotilat siirretään syyslomaviikon aikana Rantsilan ROMin tiloista Gananderin koululle. Nuoria pyydettiin vastaamaan rastittaen mieluisin vaihtoehto: Haluan, että nuorisotilatoiminta säilyy meijerin tiloissa tai Haluan, että nuorisotilat siirretään Gananderin koululle.

Kaikki nuoret, joille kyselyä esitettiin, halusivat vastata siihen. Kyselyyn saatiin 29 vastausta, joissa jokaisessa oli rasti ruudussa kohdassa, että nuokkaritoiminnan toivotaan jatkuvan meijerillä. Avoimissa vastauksissa toistui meijerillä vallitsevan tunnelman hehkutus. Nuoret eivät usko, että vastaavaa syntyisi koululle.