Mainos: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Vaa­li­työ­tä teh­des­sä toi­sil­leen en­nes­tään vieraat kas­voi­vat yhteen – ­tu­ki­jouk­ko jatkaa kan­san­edus­ta­jan rin­nal­la

Alkuvuoden kovin lumimyräkkä ei ollut este, kun kansanedustaja Timo Mehtälän tukijoukkojen oli sovittu kokoontuvan Tarja Yrjänän kotona.

Siikajoki/Ruukki

Tavallista on, että ennen eduskuntavaaleja ehdokkaaksi pyrkivä ja hänen tukijoukkonsa aloittavat vaalityön jo vaalikevättä edeltävänä kesänä. Harvoin ehdokkaista tai kansanedustajaksi valituista kuulee tukijoukkojen välityksellä vaalien välissä. Poikkeuksiakin toki löytyy kansanedustajina, jotka kutsuvat väkeä kohtaamisiin kaikille avoimiin tilaisuuksiin säännöllisesti.

Ensikertalaisena eduskuntaan kevään vaaleissa valituksi tulleen haapavetisen maatalousyrittäjä Timo Mehtälän (kesk.) taustajoukot eivät lepää vaalien välissäkään, kun yhteistyö saatiin vaalien aikaan hyvää vauhtiin. Timo Mehtälä tuumii, että hänellä ei ole varmaa tietoa, mutta oletus on, että myös muiden kansanedustajien tukijoukot pitävät tiiviisti yhtä vaalien välillä. Asia ei vain ole noussut medioissa otsikoihin.

Yksityinen henkilö tai porukka ei voi kerätä rahaa muun muassa vaalimainontaan, joten Timo Mehtälän vaalityötä tukemaan perustettiin viime vuonna Arkijärkeä eduskuntaan ry.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin ja arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin