Mainos: Syksyn supertarjouksena Siikajokilaakso Digi + Lehti 6 kk vain 49 €, tilaa tästä!

Tilaajille

Vain kah­des­sa Poh­jois-Poh­jan­maan kun­nas­sa an­net­tiin va­roi­tuk­sia – ­Sii­ka­lat­val­la­kin an­net­tu, mutta do­ku­ment­ti puuttuu ja se kum­mas­tut­taa tut­ki­jaa

Kaleva selvitti kuntien ylimmille viranhaltijoille annettuja varoituksia Pohjois-Pohjanmaalla. Kuntaoikeuden asiantuntija: Yksilöllinen ja tapauskohtainen harkinta vaikuttaa varoituksen antamiseen.

Kunnissa annetaan harvoin varoituksia ylimmille viranhaltijoille Pohjois-Pohjanmaalla. Matti Matinheikin ja Mikko Salmen saamat varoitukset Oulussa ovat poikkeuksellisia kuntakentässä.

Kaleva selvitti kaikista alueen 30 kunnasta kaupunginjohtajien ja kunnanjohtajien sekä tehtäväalueiden johtavien viranhaltijoiden saamat varoitukset vuoden 2017 alusta lähtien.

Kalevan tietopyyntöönsä saamien vastausten perusteella 28 kunnassa ei ollut annettu yhtään varoitusta kuluneiden kuuden vuoden aikana.

Harvoissa yksittäistapauksissa kunnissa oli harkittu varoituksen antamista, mutta jätetty antamatta – tai viranhaltija oli irtisanoutunut ennen kuin varoitusta oli ehditty antaa.

Siikalatvalla koulutoimenjohtajalle oli annettu varoitus edellisen kunnanjohtajan aikana, mutta kirjalliset tiedot varoituksesta puuttuvat.

Oulussa varoituksia oli annettu kahdessa jo entuudestaan julkisuudessa olleessa tapauksessa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.