Va­lo­tai­de­juh­las­ta valoa lo­ka­kuu­hun – Krei­vin­saa­ri muuttui Mys­tee­ri­saa­rek­si

Tilaajille
Tilaajille
Siikajoki/Ruukki

Kreivinsaari muuttui Mysteerisaareksi lauantaina, kun Siikajoen ensimmäinen valotaidejuhla järjestettiin Siikajoen kulttuuriyhdistys Vimma ry:n toimesta.

Mysteerisaaressa esiintyivät muun muassa Jazz-kitaristi Leo Loueranta sekä sirkustaiteilija Marianne Vaalimaa.

Lisäksi monenlaista valotaidetta oli nähtävillä sekä ulkona että sisällä, ja tapahtumasta löytyi myös kasvomaalauspiste, makkarakoju, kahvio ja Kreivin mysteeri-rata.

Taiteilijoiden lisäksi Paavolan ala-asteen SiMa-kerho ja Ruukin koulun valmistavan opetuksen oppilaat saivat tehdä valotaideteoksia tapahtumaan. Kuvassa teokset Vesimeloni sekä Lentävä niitty ennen pimeän laskeutumista. Pimeän laskeuduttua valotaideteosten valot valaisivat muutoin pimeää Mysteerisaarta. Hienot taideteokset innostivat kävijöitä kuvaamaan niitä. Kuvassa Tanja Lievosen Sumupuu. Kreivinsaaren päärakennuksessa oli hauska valaisin, joka palveli tapahtuman vieraskirjana. Sirkustaiteilija Marianne Vaalimaa taiteili Valovimmassa valovanteen ja valoilla höystetyn hyppynarun kanssa. Hänen näkökulmastaan parasta tapahtumassa olivat kaikki hänen taidettaan katselemaan ja ihmettelemään tulleet ihmiset. Mysteerisaarella saattoi haistaa spraymaalin hajun, joka leijaili Graffiti cubes -osallistavan taideteoksen luota. Reko Heikkinen ja Ksenia Halonen ruiskuttelemassa maalia mustan kuution pintaan. Kreivin mysteeriä selvittämässä Mila (vas.) ja Nera (oik.) Nikula yhdessä äitinsä Minna Ruutin kanssa. Perhe oli saapunut katsomaan, että millainen tapahtuma Kreivinsaareen oli saatu aikaan, ja suunnitelmissa oli vielä selvittää Kreivin mysteeri loppuun sekä hankkia kasvomaalaukset.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.