Lataa nyt: Sii­ka­jo­ki­laak­so-so­vel­lus pitää sinut kiinni pai­kal­lis­uu­ti­sis­sa

Mainos: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Val­tuus­to pa­laut­ti Sii­ka­joen kun­ta­stra­te­gian työ­ryh­mäl­le

Siikajoki

Siikajoen kuntastrategian uudistaminen ei onnistunut vuodessa. Kunnanhallitus aloitti strategiatyön valmistelun viime vuoden tammikuussa. Lähes päivälleen vuotta myöhemmin uusi strategiakirja oli Siikajoen kunnanvaltuuston kokouksessa käsiteltävänä. Vuoden ensimmäisessä valtuustossa oli tarkoitus päättää Siikajoen kuntastrategian hyväksymisestä.

Strategiatyöryhmän puheenjohtajana toiminut Tiina Hovi avasi, kuinka työ oli tehty. Varsinaisen työryhmän työ oli tehty jo kesäkuussa. Myös valtuusto oli osallistunut strategian valmisteluun kahdessa koko päivän kestäneessä valtuustoseminaarissa, joissa pidettyjen työpajojen pohjalta muodostui yhdensuuntainen näkemys strategiakirjan sisällöstä.

Valtuustonkokouksessa strategiapaperista virisi lukuisia puheenvuoroja sisältänyt keskustelu. Monella valtuutetulla oli esitettävänä strategiakirjaan muutoksia. Runsaasti keskustelua aiheutti muun muassa edunvalvonta, johon seitsemänneksi, ja samalla viimeiseksi kohdaksi oli kirjattu: Pöyryn padon purkaminen, Siikajoki vapaaksi, lohien nousu.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.