-

Äitien kun­niak­si juotiin kak­ku­kah­vit hyvässä seu­ras­sa – Hy­vö­län­ran­nal­la pitkä perinne

Miesmuistia kaivellen ei saatu tarkkaa tietoa, kuinka pitkä perinne äitienpäiväjuhlan Hyvölänrannalla vietolla on.

Miesmuistia kaivellen ei saatu tarkkaa tietoa, kuinka pitkä perinne äitienpäiväjuhlan Hyvölänrannalla vietolla on.

Tilaajille
Tilaajille
Siikalatva/Kestilä

Koronavuosien jälkeen voitiin viimeinkin kokoontua jälleen yhteisille äitienpäivän iltakahveille Hyvölänrannan nuorisoseuralle. Väen tervetulleeksi toivetellessaan seuran varapuheenjohtaja Jaakko Keihäskoski totesi kyseessä olevan perinteisen tapahtuman, joka halutaan yhä pitää voimissaan, kun koronarajoituksista on päästy.

Hyvölänrannalta kotoisin oleva Annikki Kiiskinen muisteli, että äitienpäivätapahtuma oli osa vuoden kiertoa jo hänen olleessaan vielä koululainen. Annikki paljasti siitä olevan hetki, kun ikävuosia on kertynyt 76.

Yhteislaulujen sanoja ei tarvinnut ulkoa muistaa. Lauluhetkeen valmistautumassa Eeva Huovinen, Anja Leinonen, Anja Kurkinen sekä Tarja Nissinen ja Anna-Maija Keihäskoski. Lauluvihkosia jakoi muun muassa Jaakko Keihäskoski. Tuleville sukupolville jäi tapahtumasta muisto vieraskirjaan. Äidit saivat olla juhlassa vieraina niin, että miesväki hoiti tarjoilut. Kuvassa näkyville Anja Leinoselle, Anja Kurkiselle, Tarja Nissiselle ja Anna-Maija Keihäskoskelle tarjoiluja toivat Matti Keihäskoski ja Aarne Hyvärinen. Seppo Karppinen juonsi juhlahetken, mutta ehti mukaan myös tarjoilukööriin. Kahvipannun kanssa santsikierroksen tarjoamista odotteli Matti Kilpelänaho. Keittiön puolella oli tarjoiluja toteuttamassa naisvahvistuksena Leena Niiranen ja Mervi Harjula. Antti Kylmäaho oli sunnuntaina yksi tarjoiluvuorossa olleista. Kesällä hänet nähdään jälleen Hyvölänrannan nuorisoseuran näyttämöllä. Kesänäytelmän näkemistä odottavat Veikko Kärki ja Saara Pulkkinen. Äitien muistamiseen oli varattu iso kimppu ruusuja. Saara Pulkkinen ja Annikki Kiiskinen ottivat ilolla vastaan Jaakko Keihäskosken tuomat ruusut. Kun äitejä oli odotettuja vähemmän paikalla, oli lupa ottaa vaikka useampi ruusu kotiin viemiseksi.
Yhteislaulujen sanoja ei tarvinnut ulkoa muistaa. Lauluhetkeen valmistautumassa Eeva Huovinen, Anja Leinonen, Anja Kurkinen sekä Tarja Nissinen ja Anna-Maija Keihäskoski. Lauluvihkosia jakoi muun muassa Jaakko Keihäskoski.
Yhteislaulujen sanoja ei tarvinnut ulkoa muistaa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.