FC Raahe tuo uutta toi­min­taa Ruuk­kiin – kai­kil­le avoimet lii­kun­ta­ker­hot alkavat Kär­ki­nie­mes­sä

Siikajoki
Perhefutis ja Futisnuokkari on tarkoitettu kaikille liikunnasta ja mukavasta seurasta kiinnostuneille. Ei tarvitse olla edes futisfani. Arkistokuva
Perhefutis ja Futisnuokkari on tarkoitettu kaikille liikunnasta ja mukavasta seurasta kiinnostuneille. Ei tarvitse olla edes futisfani. Arkistokuva
Kuva: VESA JOENSUU

Syksy tuo tullessaan uudenlaista toimintaa lapsille ja nuorille Raahen seutukunnassa.

Toiminnan takana on FC Raahe ry, joka on ideoinut pikkulapsille ja vanhemmille suunnatun Perhefutiksen ja noin 10-18-vuotiaille nuorille tarkoitetun Futisnuokkarin. Kerhot ovat osallistujille ilmaisia.

Jalkapalloseuralta on aina kovasti toivottu jokaisen ulottuvilla olevaa liikuntatoimintaa, mutta resurssit eivät ole riittäneet. Nyt seura on saanut apua hankkeesta, jota rahoittavat opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM), alueen kunnat sekä yksityiset sponsorit.

– Meillä on huoli nuorista. He ajautuvat helposti ei-toivottuihin asioihin, kun ei ole harrastuksia, kertoo FC Raahen edustaja Katri Liimatainen.

Koko perheelle tarkoitettu Perhefutis on suunnattu kaikille noin 2-6-vuotiaille lapsille yhdessä tutun aikuisen kanssa. Kerhossa liikutaan leikkimällä. Kerhotunnin sisältö on suunniteltu ja sitä vetää ohjaaja.

Futisnuokkari on FC Raahen kehittämä tomintamalli. Kerho on kohtaamispaikka nuorille, jotka haluavat liikkua rennosti toisten kanssa ja tutustua uusiin kavereihin. Nuokkarissakin on suunniteltu ja ohjattu sisältö, mutta mitään liikuntataustaa ei nuorella tarvitse olla. Erityisiä varusteitakaan ei tarvita, vaan vesipullo ja sopivat kengät riittävät.

Kaksivuotisen hankkeen avulla FC Raahe haluaa viedä toimintaa Raahen keskustasta muuallekin ja mahdollistaa osallistumisen niillekin, joiden on vaikea päästä Raaheen tai ei ole varaa jalkapalloharrastukseen.

– Nyt on matala kynnys käydä kokeilemassa, miltä jalkapallo tuntuu, voi käydä fiilistelemässä. Tätä kautta voi nuori innostua jalkapallosta enemmänkin ja myös seura voi löytää potentiaalisia pelaajia, Liimatainen sanoo.

FC Raahen saama OKM:n rahoitus on mahdollistanut osa-aikaisen työntekijän palkkaamisen. Toiminnan alkamisessa on Liimataisen mukaan kuntien nuoriso- ja liikuntaväellä merkittävä rooli. Hanketta tukee myös Fennovoima.

Ensimmäisen vuoden aikana on tarkoitus aloittaa toiminta ja kehittää sen konsepti toimivaksi. Toisen hankevuoden tavoitteena on saada toiminta vakiinnutettua pysyväksi.

Perhefutis ja Futisnuokkari aloittavat toimintansa torstaina 9. syyskuuta. Ruukissa kerhot kokoontuvat Kärkiniemen kentälle. Perhefutis alkaa kello 17 ja Futisnuokkari kello 18.

Aluksi kerhoja pidetään ulkona, myöhemmin ne toimivat Ruukin liikuntahallissa.

Fakta

FC Raahe Ruukissa

Toiminta alkaa 9.9.

Perhefutis kello 17

Futisnuokkari kello 18

Paikka: Kärkiniemen kenttä

Kerhot ovat kaikille ilmaisia