Lataa nyt: Sii­ka­jo­ki­laak­so-so­vel­lus pitää sinut kiinni pai­kal­lis­uu­ti­sis­sa

Mainos: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Hen­ki­lös­tön määrä ja hy­vin­voin­ti pu­hut­ti­vat Sii­ka­joen val­tuus­toa

Siikajoen valtuustossa henkilöstöraporttia käsiteltäessä keskusteluun nousivat paitsi henkilöstön määrän kasvu myös sairauspoissaolot.

Siikajoki

Siikajoen valtuustossa henkilöstöraporttia käsiteltäessä keskusteluun nousivat paitsi henkilöstön määrän kasvu kunnan asukasluvun pienenemisestä huolimatta myös sairauspoissaolot. Tosin sairauspoissaoloista puhetta ei käyty niiden määrästä, joka laski aiemmasta. Kysymyksiä herätti työtapaturmien määrän kasvu.

Keskustalaisten Janne Käkelän ja varavaltuutettu Keijo Mustosen ihmettelyyn henkilöstömäärän kehityssuunnasta hallintojohtaja Juha Laakso totesi, että kuntien vastuiden lisäännyttyä kunnissa on paljon tekemistä, johon kunnan asukasmäärä ei suoranaisesti vaikuta. Henkilöstöasiantuntija Hannele Hankala totesi niin ikään, että henkilöstömitoitukset ovat tarkalla eikä vähemmällä väellä kyetä tehtävistä suoriutumaan. Muistettava on myös, että palvelussuhdetta ei voi ketjuttaa määrättömästi, vaan palkattu henkilö on jossain vaiheessa vakinaistettava.

Kunnanjohtaja Pertti Severinkangas kysyi niin ikään sitä, mitä palveluja poistetaan, jos henkilöstöä vähennetään asukasluvun laskiessa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.