Lataa nyt: Sii­ka­jo­ki­laak­so-so­vel­lus pitää sinut kiinni pai­kal­lis­uu­ti­sis­sa

Mainos: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Ko­ti­seu­tua on juh­lit­tu Rant­si­lan mei­je­ril­lä en­nen­kin – 100 vuotta sitten pi­ha­pii­ris­sä ei sau­not­tu

Seitsemän vuotta sitten Rantsilan meijerikiinteistön ostaneet valmistelevat pikku hiljaa paikkoja Rantsila-päivien toritapahtuman viettoon ja meijerin satavuotisjuhlaan.

Siikalatva/Rantsila

Kukaan ei kiitoksella elä, mutta ROM Rantsila osuuskunnan saamat tunnustukset ja taloudellinen tuki kunnostushankkeisiin on osaltaan luonut uskoa tekemiseen ja mahdollistanut mittavat kunnostusprojektit toteutuneella aikataululla.

Rommilaiset palkittiin Vuoden Leader -hankkeesta vuonna 2017 Keskipiste Leaderin toimesta. Jo edellisvuonna osuuskunta oli valittu Vuoden ranttiseksi kiitokseksi meijerikiinteistön kunnostamisen aloittamisesta ja monien Rantsilan patsaiden meijeripihaan sijoittamisesta.

Kiinteistöä ostaessaan osuuskuntalaisten johtavana ajatuksena oli kulttuurihistoriallisen rakennuksen kunnostaminen, säilyttäminen ja todennäköisesti myös tilojen vuokraaminen.

Vuosien saatossa remontteja on tehty niin, että jälkikäteen ahkeria työmyyriä hirvittää itseäänkin. Konesaumapeltikaton korjaamisella oli niin kiire, ettei ollut aikaa odottaa, saisiko hankkeeseen avustusta. Sinikka Junttila tähdentää, että kaikki julkisivua koskevat kunnostustyöt on pitänyt tehdä perinteitä kunnioittaen ja julkisivua muuttamatta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.