Mainos: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Maa­lais­kar­ta­no juhlii 40-vuo­tis­tai­val­ta –a­siak­kail­le ha­lu­taan tarjota edel­leen elä­myk­siä maa­lais­mil­jöös­sä

Kesällä tuli kuluneeksi 40 vuotta Maalaiskartano Pihkalan maatilamatkailutoiminnan aloittamisesta.

Siikalatva/Kestilä

Puitteet elämysten maalaismiljöössä tarjoamiselle olivat luontojaan olemassa Riikosten maatilalla Kestilän Pihkalanrannalla. Siikajokivarressa sijaitsevan maatilan pihapiirissä oli 40-päinen lypsykarja ja hevostallissa talon tyttärillä Annalla, Leenalla ja Ullalla oli poneja.

– Raittiuskasvatusliitto halusi järjestä meillä leirin. Siitä innostuttiin mekin, kun 20 nuorta tuli leirille eri puolelta Suomea ja nähtiin, kuinka he olivat kaikesta täällä kokemastaan haltijoissaan, muistelee Veijo Riikonen.

Kaija ja Veijo Riikonen olivat miettineet, että lypsykarjatilan rinnalle voisi kehittää jotain toimintaa. Kesän 1983 kokemusten pohjalta aloitettiin maatilamatkailutoiminnan tarpeisiin pihapiirissä remontti. Seuraavalle kesälle aittojen huoneet kunnostettiin talviasuttavaksi valmistautuen laajempaan leiritoimintaan.

Lypsykarjasta luovuttiin vasta vuodenvaihteessa 1991, kun perheen lapset olivat varttuneet sen verran, että Olli-kuopusta myöten selväksi kävi, että lapsista kukaan ei halua jatkaa lypsykarjatilan pitoa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.