Mainos: Syksyn supertarjouksena Siikajokilaakso Digi + Lehti 6 kk vain 49 €, tilaa tästä!

Tilaajille

Mak­su­ton päi­vä­hoi­to kerää kii­tos­ta – ­Sii­ka­jo­ki­var­res­sa var­hais­kas­va­tus­mak­sua perii enää Sii­ka­jo­ki

Kunta toisensa jälkeen on tehnyt päätöksen luopua varhaiskasvatusmaksun perimisestä.

Pyhäntä

Pyhännän kunnanvaltuusto hyväksyi sivistyslautakunnan valmistelemassa muodossa varhaiskasvatuksen asiakasmaksujen perimisestä luopumisen 1. maaliskuuta 2023 alkaen.

Pyhännän varhaiskasvatuksenjohtaja Mervi Harjula kertoo, kuinka varhaiskasvatuksen asiakasmaksusta luopumisesta tehtiin kartoitusta jo viime keväänä.

– Keväällä 2022 päätettiin, että jatkettiin maksun perimistä, mutta tilanne muuttui, kun 1. maaliskuuta varhaiskasvatuksen asiakasmaksulaki muuttui. Meillä olisi jäänyt niin pienelle osalle maksettavaa, että haluttiin huomioida tasa-arvoisuus perheiden kesken ja luovuttiin maksusta.

Harjula arvioi, että muutos voi nostaa jonkin verran varhaiskasvatukseen osallistuvien lastan määrää ainakin niin, että nykyisin osan viikkoa hoidossa olevien lapsien hoitomäärä voi lisääntyä. Vaikka maksutonta varhaiskasvatusta on nyt kaikille tarjoilla, tietää Mervi Harjula, että osa perheistä haluaa edelleen hoitaa lapsensa kotona.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.