Lataa nyt: Sii­ka­jo­ki­laak­so-so­vel­lus pitää sinut kiinni pai­kal­lis­uu­ti­sis­sa

Mainos: Tilaa tästä Siikajokilaakso Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 4 kk 28 € + 2 kk kaupan päälle

Tilaajille

Sii­ka­joen Be­to­ni­tu­kun lou­hok­sel­le haetaan jat­ko­ai­kaa – pum­pat­ta­vien vesien määrä kak­sin­ker­tais­tu­mas­sa

Lumijoen kunta muistuttaa, että laskeutusaltaan mitoituksen on oltava riittävä.

Lumijoki

Hirvasniemen kupeessa Möykkysen alueella sijaitsevan Siikajoen Betonitukku Oy:n louhosalueen ympäristölupaan haetaan kymmenen vuoden jatkoa.

Alueella on tehty maa-aineisten ottoa ja kallion louhintaa jo vuodesta 1999. Oulun seudun ympäristötoimelle toimittamassaan hakemuksessa yritys hakee maa-aines- ja ympäristölupaa kallion louhintaan ja murskaukseen, hiekan ja turpeen ottoon sekä ylijäämäbetonin murskaukseen, suojavallin rakentamiseen pintamaista sekä raaka-aineiden ja tuotteiden välivarastointiin.

Yhtiön tavoitteena on seuraavan kymmenen vuoden aikana ottaa maa-aineksia yhteensä 1 140 000 kuutiota. Louhosalueen ulkopuolelta aiotaan ottaa hiekkaa noin 65 600 kuutiota ja turvetta noin 60 000 kuutiota. Noin 20 000–30 000 kuutiota pintamaita sijoitetaan ympärysvalliin. Louhinta-alueen koko on noin 14,8 hehtaaria. Laajennusalueella sijaitsee vanhaa metsittynyttä peltoa ja avosuota. Hakemuksessaan yhtiö huomauttaa, että suunnitellun laajennusalueen sekä sen länsipuolisen tukitoimintoalueen humuspitoiset pintamaat on pohjois- ja itäreunaa lukuun ottamatta kuorittu jo aiemman ottotoiminnan yhteydessä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.