Mainos: Talvitarjouksena Siikajokilaakso Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Tilaajille

Sii­ka­lat­va mukana Sii­ka­joen ve­sis­tö­alueen ve­sis­tö­koor­di­naat­to­rin toimen ra­hoit­ta­mi­ses­sa – pää­tök­siä odo­te­taan vielä Py­hän­näl­tä, Sii­ka­joel­ta ja Vaa­las­ta

Siikalatva

Siikajoen vesistöalueen kunnat ovat tehneet yhteistyötä vuodesta 2020 lähtien Haapaveden-Siikalatvan seudun kuntayhtymän hallinnoiman Siikajoen vesistöverkosto -hankkeen kautta sillä ajatuksella, että yksittäisten kohteiden sijaan jatkossa laajan vesistöalueen kunnostustoimissa huomioitaisiin kokonaisuus.

Hankkeen kautta Vaala, Pyhäntä, Siikalatva ja Siikajoki ovat yhteistyössä selvitelleet jokivarren asukkaiden toiveita vesistön parantamisesta.

Yhteishanke päättyi lokakuun lopulla. Hankkeen tuloksena ja Pohjois-Pohjanmaan ely-keskuksen kannustamana Haapaveden-Siikalatvan seudun kuntayhtymän on esittänyt kunnille perustettavaksi yhteistä vesistökoordinaattorin tehtävää. Vastaavanlainen toimii Pyhäjoen vesistöjen osalta.

Siikalatvan kuntastrategiassa on mainittu Siikajoen vesistön kunnostamisen edistämine. Siikalatvan kunnanhallitus päätti, että Siikalatva sitoutuu toimen perustamiseen. Kunnan rahoitusosuus vuosille  2023–2025 olisi vuosittain 17 000 euroa.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin ja arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin