Mainos: Syksyn supertarjouksena Siikajokilaakso Digi + Lehti 6 kk vain 49 €, tilaa tästä!

Tilaajille

Sii­ka­lat­van päät­tä­jil­lä oli en­sim­mäi­nen ky­se­ly­tun­ti – vas­tauk­sia saatiin siihen, miten kou­lu­vuo­si on läh­te­nyt käyn­tiin uudella kou­lu­ver­kol­la, ja miten hin­to­jen nou­sus­ta kär­si­viä maan­vil­je­li­jöi­tä voi­tai­siin tukea

Siikajoen kunnanvaltuutetut istuivat tiistaina ensimmäisellä kyselytunnillaan. Kunnassa on otettu käyttöön aivan uusi käytäntö, eli valtuutetut saavat jättää ennakkoon kysymyksiä, joihin viranhaltijat valmistelevat vastaukset, ja asiat käydään yhteisesti kyselytunnilla läpi.

Kyselytunti lähetettiin kunnan youtube-kanavalla. Linkki lähetykseen löytyy kunnan nettisivuilta. Kyselytunnin tallennetta oli katsottu keskiviikkona kello 14 mennessä jo 90 kertaa.

Valtuuston puheenjohtaja Pilvi Härmä toivoo, että valtuutetut lähettäisivät rohkeasti kysymyksiä ennakkoon.

– Tässä kyselytunnilla saadaan paljon laajemmat vastaukset kuin varsinaisessa valtuuston kokouksessa. Siellä ne tulevat muissa asioissa, ja monestikaan paikalla ei ole viranhaltijoita, joita kysymykset koskevat. Näkisin, että tämä on kaikkien etu, Härmä totesi.

Siikalatvan kunnanvaltuutettujen ensimmäisellä kyselytunnilla esitettiin kaksi kysymystä. Kyselytuntien avulla valtuutetut saavat aiempaa paremmin vastauksia haluamistaan asioista. Kysymykset tulee jättää hyvissä ajoin ennakkoon, jotta viranhaltijat ehtivät valmistella vastauksensa.
Siikalatvan kunnanvaltuutettujen ensimmäisellä kyselytunnilla esitettiin kaksi kysymystä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.