Tunnustusta aktiivisille kyläläisille: Re­von­lah­ti on maa­kun­nan vuoden kylä

Mainos: Syksyn supertarjouksena Siikajokilaakso Digi 6 kk vain 29 €, tilaa tästä!

Sote-pii­ri Helmi antaa kol­man­nen ko­ro­na­ro­kot­teen – ro­ko­tet­ta tar­jo­taan voi­mak­kaas­ti im­muu­ni­puut­tei­sil­le

Pohjois-Pohjanmaalla aloitetaan voimakkaasti immuunipuutteisten henkilöiden kolmas koronarokotuskierros. Arkistokuva
Pohjois-Pohjanmaalla aloitetaan voimakkaasti immuunipuutteisten henkilöiden kolmas koronarokotuskierros. Arkistokuva
Kuva: Kirsi Junttila

Sosiaali- ja terveyspiiri Helmi ryhtyy antamaan kolmannen koronarokotteen voimakkaasti immuunipuutteisille henkilöille. Tällaisia ovat esimerkiksi elinsiirto- ja kantasolusiirtopotilaat.

Kolmannen koronarokoteannoksen saavat voimakkaasti immuunipuutteiset 12 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat henkilöt Pyhännällä ja Haapavedellä. Ajan rokotukseen voi varata vain puhelimitse tai hakeutua suoraan walki-in -rokotukseen.

Helmen puhelinvaraus on auki maanantaista torstaihin kello 9-15 numerossa 044 7591 025. Seuraavat walk-in -rokotuspäivät Pyhännän neuvolassa ovat tiistai 28.9. kello 15-18 ja keskiviikkona 27.10. kello 10-13.

Haapaveden neuvolan walk in -rokotuspäivät ovat torstai 23.9. kello 14-18 ja lauantai 2.10. kello 13-15.

Kolmatta rokoteannosta tarjotaan immuunipuutteisille koko Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella.

Kolmas rokoteannos annetaan ensisijaisesti samalla valmisteella kuin toinen rokoteannos. Kolmas annos voidaan antaa, kun toisesta rokoteannoksesta on kulunut vähintään 2 kuukautta.

THL suosittelee kolmansien rokoteannosten antamista niille 12 vuotta täyttäneille, jotka taudin tai hoidon vuoksi ovat voimakkaasti immuunipuutteisia. Tutkimusten mukaan voimakkaasti immuunipuutteisilla vaste kahden rokotteen sarjalle jää usein puutteelliseksi. Kolmas rokoteannos täydentää suojaa.

Lisäksi THL suosittelee kolmannen koronarokoteannoksen antamista niille henkilöille, jotka ovat saaneet rokotteen 3-4 viikon annosvälillä. Tähän ryhmään kuuluu sotehenkilöstöä sekä asumispalveluyksiköissä asuvia ikäihmisiä.

Varovaisuusperiaatteen vuoksi THL ei kuitenkaan toistaiseksi suosittele kolmatta rokoteannosta alle 30-vuotiaille miehille. Tämä rajoitus ei koske voimakkaasti immuunipuutteisten kolmatta rokoteannosta.