Mainos: Tutustu Siikajokilaakso Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

”Leik­kauk­set tar­koit­ta­vat to­den­nä­köi­ses­ti kou­lu­jen sul­ke­mis­ta” – Sii­ka­jo­ki­laak­son alueen kun­ta­joh­ta­jat sanovat val­tio­no­suuk­sien li­sä­leik­kauk­sien koh­dis­tu­van si­vis­tys­pal­ve­lui­hin

Kysyimme Siikajokilaakson kuntajohtajilta, mistä kunnissa voidaan joutua säästämään valtionosuuksien lisäleikkauksien vuoksi.

Pyhäntä, Siikalatva ja Siikajoki

Kuntien peruspalveluiden valtionosuuksien lisäleikkaukset herättävät huolta myös Siikajokilaakson kunnissa.

Valtiovarainministeriö tiedotti yllättäen valtionosuuksien lisäleikkauksista 17. marraskuuta. Leikkaustarve kasvoi 224 miljoonasta 501 miljoonaan euroon.

Leikkauksen oli määrä kohdistua ensi vuodelle. Valtiovarainministeriö kuitenkin tiedotti 20. marraskuuta lisäleikkauksien jaksottamisesta vuosille 2025–2027.

Leikkaukset ovat jaksottamisesta huolimatta edelleen olemassa, ja ne tulevat Siikajokilaakson kunnissa kohdistumaan todennäköisesti ainakin sivistyspalveluihin, Siikajoen, Siikalatvan ja Pyhännän kunnanjohtajat kertovat.

– Leikkaukset tulevat kohdistumaan perusopetukseen. Ei ole vaihtoehtoja, toteaa Siikajoen kunnanjohtaja Pertti Severinkangas.

Hänen mukaansa kunnan budjetista noin 73 prosenttia menee sivistyspuolelle.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin ja arkisto Kuvagalleriat ja videot Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin