Tunnustusta aktiivisille kyläläisille: Re­von­lah­ti on maa­kun­nan vuoden kylä

Mainos: Syksyn supertarjouksena Siikajokilaakso Digi 6 kk vain 29 €, tilaa tästä!

Tilaajille

Sii­ka­lat­va maa­kun­nan ro­ko­tus­ti­las­tois­sa nel­jän­nel­lä sijalla – per­jan­tai toi kaksi uutta ko­ro­na­ta­paus­ta ja aamusta avat­tiin pu­he­lin­ajan­va­raus yli 70-vuo­tiail­le

THL:n tilastojen mukaan maakunnan kärjessä rokotustilastossa on Vaala, jossa 25,7 prosenttia kuntalaisista on jo saanut ensimmäisen koronarokotteen. Siikalatvalla oli torstaina julkaistun tilaston mukaan ensimmäinen rokote annettu 18,2 prosentille väestöstä. Taivalkoskella ensimmäisen rokotteen oli saanut jo 19,9 prosenttia väestöstä ja Utajärvellä 19,7.

Siikajokilaakso

Vertailua kuntien kesken Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen eli THL:n rokotustilastojen osalta vaikeuttaa se, että erilaisista potilastietojärjestelmistä johtuen tietojen siirtymisessä tilastoihin voi olla merkittäviäkin viiveitä.

– Seuraamme Siikalatvalla meidän rokotusten kattavuutta. THL:n tilastot Siikalatvan osalta vaikuttavat olevan ainakin tällä hetkellä hyvin ajan tasalla. Yli 70-vuotiaista jo yli 55 prosenttia on saanut rokotuksen.  Kun mennään yli 80-vuotiaiden ryhmään kattavuus on suurempi, lähes 80 prosenttia,  kuvaili Mehiläinen Terveyspalvelut Oy:n Siikalatvan johtava lääkäri Maria Skön perjantaiaamuna.

Rokotukset etenevät hyvin ja viikoittain Siikalatvalla annetaan se määrä rokotteita, kuin paikkakunnalle on saatu.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.