Tunnustusta aktiivisille kyläläisille: Re­von­lah­ti on maa­kun­nan vuoden kylä

Mainos: Syksyn supertarjouksena Siikajokilaakso Digi 6 kk vain 29 €, tilaa tästä!

Tilaajille

Haussa yh­tei­nen ve­sis­tö­koor­di­naat­to­ri

Siikajokilaakso

Toimet Siikajokivarren vesistöalueen kokonaisvaltaisen kunnostamisen eteen etenevät, kun tekijää etsitään Siikajoen vesistöalueen vesistökoordinaattorin tehtävään.

Siikajoen vesistöalueen kunnat ovat tehneet yhteistyötä vuodesta 2020 lähtien tavoitteena päästä toimintamalliin, jossa vesistössä olevien yksittäisten kohteiden kunnostamisvaikutusten sijaan tavoitellaan kunnostettavia kohteita valittaessa toimien vaikutusta koko vesistöalueeseen.

Haapaveden-Siikalatvan seutukunnan kehittämiskeskuksen hallinnoimana on tehty vesistön kunnon selvityshanke. Sen tuloksena ja ely-keskuksen kannustamana Pyhännän, Siikalatvan ja Siikajoen kunnat päätyivät perustamaan yhteisen vesistökoordinaattorin tehtävän.

Pohjois-Pohjanmaan ely-keskus ja kunnat rahoittavat vesistökoordinaattorin palkkaamisesta aiheutuvat kustannukset.

Mahdollisia, tulevan vesistökoordinaattorin edistämiä toimenpide-ehdotuksia on kartoitettu Siikajoen vesistöalueen vesistökunnostusverkosto -hankkeessa.

Tällaisia voisivat olla esimerkiksi Pyhännänjärven syvänteiden imuruoppaus ja kasvillisuuden poisto, Kortteisen tekoaltaan turvelauttojen poisto ja virkistyskäytön edistäminen, Mulkuanjärven valuma-alueselvitys sekä Pöyryn padon purkaminen ja Siikajoen vapauttaminen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.