Mainos: Syksyn supertarjouksena Siikajokilaakso Digi + Lehti 6 kk vain 49 €, tilaa tästä!

Tilaajille

Val­mis­teil­la kai­vos­toi­min­nan Rant­si­las­sa käyn­nis­tä­mi­seen liit­ty­vä sel­vi­tys- ja tie­dot­ta­mis­han­ke

Haapaveden-Siikalatvan seutukunta valmistelee hanketta, joka keskittyisi oikean tiedon selvittämiseen ja jakamiseen Rantsilaan suunnitteilla olevan Kupukan grafiittikaivoksen osalta.

Siikalatva

Suomen Malmitutkimus Oy on valmistelemassa tarkempaa tutkimustyötä Rantsilassa Kupukan alueen grafiittilöydöksestä. Alue vaikuttaa alustavien tietojen perusteella grafiittirikkaalta.

Grafiitti on akkumineraali, jonka kysynnän odotetaan vain lisääntyvän, kun sähköautot korvaavat polttomoottorikäyttöiset kulkuneuvot.

Tarkemmat tutkimukset, joiden pohjalta kaivoksen perustamispäätös tehdään, vievät useamman vuoden. On myös mahdollista, ettei alueella ole riittävän suurta ja laadukasta malmiesiintymää.

Kaivoslakia uudistetaan parhaillaan ja sen valmistelu on loppusuoralla. Uusi laki tulee voimaan 1.3.2023. Kaivoslain uudistuksen tavoitteena on parantaa kaivosten ympäristönsuojelua ja toimintaedellytyksiä. Lisäksi tavoitteena on kaivosten paikallisen hyväksyttävyyden vahvistaminen sekä asianosaisten vaikutusmahdollisuuksien ja kaivoslain toiminnallisuuden parantaminen.

Lakimuutosehdotuksen mukaan kaivostoiminnan aloittaminen edellyttäisi yleis- tai asemakaavan hyväksymistä hankkeelle.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.