Tilaajille

Asuin­pai­kas­ta ja työn­an­ta­jas­ta riip­puu, jär­jes­tyy­kö ko­ro­na­ro­ko­tus työ­ter­vey­den kautta – Py­hän­näl­lä, Sii­ka­lat­val­la ja Sii­ka­joel­la an­ne­taan jo ro­ko­tus­ai­ko­ja 40-vuo­tiail­le

Koronarokotukset ovat edenneet vanhemmissa ikäluokissa ja rokotusvuorossa ovat keski-ikäiset. Työterveyshuollon kautta rokotteen saaminen riippuu kotipaikkakunnan ja työnantajan linjauksesta.

Siikajokilaakso

Odoteltaessa koronarokotusten laajenemista 40-vuotiaisiin ja nuorempiin, kunnissa on ollut mahdollisuus linjata, voidaanko rokotetta tarjota terveyspalveluiden tuottajan kautta myös työterveyshuollolle. Siikalatvan ja Siikajoen kunnissa on päätetty, että koronarokotetta voidaan jakaa työterveyden kautta, mikäli rokotemäärät sen sallivat. Sekä Siikalatvalla että Siikajoella työnantaja tarjoaa kunnan työntekijöille koronarokotusta työterveyden kautta. Siikalatvalla rokotukset alkavat jo ensi viikolla ja Siikajoella kesäkuun puolella.

Myös muilla työnantajilla on mahdollisuus tarjota koronarokote työntekijöilleen osana työterveyshuoltoa. Rokote on kunnille ja näin ollen myös työnantajille maksuton, mutta itse rokotustoimenpiteestä työnantajan maksettavaksi tulee kulu, josta työnantajan on mahdollista saada Kela-korvaus.