Siikajokilaakson nro 1: Sii­ka­jo­ki­laak­soa jul­kais­tu 55 vuotta – ver­kos­sa luet­ta­vis­sa en­sim­mäi­nen Sii­ka­jo­ki­laak­so

Helmi avasi 45-vuo­tiail­le säh­köi­sen va­rauk­sen ko­ro­na­ro­ko­tuk­seen – RAS laa­jen­ta­nee ro­ko­tuk­sia ke­sä­kuun alussa 40-vuo­tiai­siin

Siikajokilaakso
Koronarokotukseen aikaa voivat varata jo 45 vuotta täyttäneet. Pian rokottaminen laajenee 40-vuotiaisiin. Arkistokuva
Koronarokotukseen aikaa voivat varata jo 45 vuotta täyttäneet. Pian rokottaminen laajenee 40-vuotiaisiin. Arkistokuva
Kuva: Kirsi Junttila

Koronarokottaminen laajenee yhä nuorempiin ikäluokkiin jokivarren alueella. Sosiaali- ja terveyspiiri Helmi on 18. toukokuuta avannut rokotusajanvarauksen kaikille 45 vuotta täyttäville, eli vuonna 1976 ja sitä ennen syntyneille.

Sote-piiri Helmen alueen 45-vuotiaille suositellaan ajan varaamista sähköisen järjestelmän kautta. Linkki löytyy Helmen verkkosivuilta osoitteesta www.sotehelmi.fi.

Kalenterissa ovat nähtävillä rokotuspäivät vapaine aikoineen. Aluksi valitaan oma paikkakunta ja sen jälkeen pääsee varaamaan sopivan ajan.

Helmen tiedotteen mukaan uusia aikoja tulee kalenteriin viikoittain. Jos aikaa ei satu olemaan, kannattaa käydä kalenterissa uudestaan myöhemmin.

Riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat 16 vuotta täyttäneet ja sitä vanhemmat voivat varata rokotusaikaa vain puhelimella numerosta 044 7591 025. Varaus toimii takaisinsoitolla.

Alle 65-vuotiaat saavat mRNA-rokotteen eli Pfizer-Biontechin tai Modernan valmisteen. Yli 65-vuotiaat voivat valita, haluavatko AstraZenecan vai mRNA-rokotteen.

Raahen seudun hyvinvointkuntayhtymän (RAS) alueella rokotetaan tällä hetkellä Ruukissa ja Vihannissa 45 vuotta täyttäneitä sekä Raahessa 55 vuotta täyttäneitä.

Suunnitelmissa on aloittaa viikolla 22 nuoremman sarjan, eli 40 vuotta täyttäneiden, rokottaminen.

Aikataulua hidastanee Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) muuttunut rokotteiden kohdentaminen. Laitos ohjaa aiempaa suuremman osan maahan tulevista Modernan rokotteista Päijät-Hämeen ja Varsinais-Suomen alueille, eikä RAS saa valmistetta odotettuja määriä.

Muutoksen vuoksi RAS joutuu siirtämään jo varattuja aikoja, mutta RAS:in tiedotteessa vakuutetaan, ettei yhtään aikaa peruta. Kuntayhtymästä luvataan soittaa jokaiselle, jonka rokotusaika vaihtuu.

Modernan rokotteen uusi kohdentaminen vaikuttaa RAS:n alueella mahdollisesti koko toukokuun ajan.

Rokotusaikoja voi varata sähköisesti NettiRassin kautta tai puhelimella numerosta 040 1358 540. Varaus toimii takaisinsoitolla. Sähköisesti varattavat ajat ovat tilapäisesti loppuneet.

Siikalatvalla Mehiläinen antaa edelleen rokotusaikoja 55 vuotta täyttäneille. Riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat 16 vuotta täyttäneet voivat myös varata aikoja koronarokotukseen. Ajanvaraus toimii takaisinsoitolla. Rokotusaikaa voi varata numerosta 040 7133 660.